Can Marfà acull el concert homenatge a Joan Tomàs

L'acte s'emmarca en la commemoració del 125è aniversari del naixement del músic barceloní

Can Marfà acull el concert homenatge a Joan Tomàs

Tomàs està reconegut pel seu treball en la recerca de cançons, danses i músiques instrumentals populars catalanes de les que va recollir més de 10.000 melodies per a l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Algunes d'aquestes melodies tenen origen a Mataró concretament a la Residència de Sant Josep. Del conjunt de melodies recollides a la ciutat en la visita de Tomàs entre el 1932 i el 1933 s'han fet ressò els alumnes del Taller de Cançons dirigit pel músic i especialista en polifonia tradicional, Ramon Manent, per realitzar el concert juntament amb Jaume Punsola i Dani Àlvarez de la banda mataronina 'La Coixinera'. Així ho explica Ramon Manent.

És un dels molts actes que s'estan fent per tot arreu de Catalunya, s'estan fent exposicions, conferències, tallers, concerts, és a dir, s'està recorrent tot Catalunya per posar en relleu aquesta figura tan important de la nostra història cultural com és Joan Tomàs.

I és que a més d'aquesta activitat, el dia 10 de juny, la Biblioteca Pompeu Fabra acollirà l'exposició 'Músic de tot cor, Joan Tomàs i Parés' que girarà entorn les cançons de Mataró i la tasca que va fer Tomàs al municipi.