"Cafès de Mataró" recull l'essència d'aquests establiments a través de petites històries

"Cafès de Mataró" recull l'essència d'aquests establiments a través de petites històries

Les històries d'alguns dels cafès i bars més emblemàtics de la ciutat queden recollides al llibre "Cafès de Mataró". La mataronina Pilar González Agápito, que ja ha recorregut el passat de la ciutat centrant-se en la plaça Gran, la Plaça Xica, la Riera, els comerços o les fàbriques, entre d'altres, ara fa una retrospectiva d'aquests establiments, que representen autèntics punts de trobada. En una entrevista al programa El Mirador, González Agápito ha detallat que aquest volum el conformen petites històries que permeten recuperar l'imaginari d'aquests locals que formen part del passat i el present de Mataró.

L'autora s'ha centrat en els cafès que queden "entre rondes", per tal de limitar geogràficament els establiments dels quals en recolliria la història en aquest nou llibre, que ja ha sortit a la venda. Moltes de les històries d'aquests cafès les ha recollit a través de converses amb persones que hi van tenir o hi tenen vinculació. En altres casos s'ha basat en documentació, com ara fotografies, per poder explicar-ne el passat.

Tot i que el nou volum ja es pot trobar a les llibreries, Pilar González Agápito espera poder fer-ne una presentació amb públic de cara a aquesta tardor, si les circumstàncies ho permeten. Ara per ara ja ha començat a investigar sobre un nou tema, la Plaça de Cuba, i convida tothom qui en tingui informació o documentació a posar-se en contacte amb ella.

Informa: C.Sánchez

Tags: