Cabrera de Mar viu una de les festes majors més participatives

La població maresmenca recupera la festa en honor al seu patró, Sant Feliu, amb un programa d’activitats per a tots els públics que s’estira fins dimecres.

Després de Les Santes, l’activitat festiva continua a la comarca i ho fa ben a prop de Mataró. Aquesta setmana dues poblacions celebren la seva festa major amb programes farcits d’activitats per a tots els públics. La primera parada és Cabrera de Mar, on aquest dilluns celebren el dia central de la festa. És 1 d’agost, Sant Feliu, patró de la localitat. Ja fa dies que van començar, però la commemoració arriba avui al seu punt àlgid. Els cabrerencs s’han llevat ben d’hora amb les Matinades i han enllaçat amb un esmorzar de coca i llonganissa. Tot seguit han ballat sardanes i, a continuació, els nans i els gegants, acompanyats dels flabiolaires, han enfilat en cercavila des de l’Ajuntament fins a l’església, on ha tingut lloc la missa dedicada a Sant Feliu.

Òscar Fernàndez (primer tinent d’alcalde de Cabrera de Mar): Hem deixat enrere el festival que vam fer per passar les restriccions de la pandèmia i retornem a la nostra festa major de poble, a la festa major de tots i totes i als carrers. Està sent una de les festes més participatives dels últims anys, la gent té ganes de festa, de celebrar la vida, sortir al carrer i retrobar-nos entre tots.”

La festa continua amb plats forts com la Tarda Rebequeria, pensada sobretot per als més petits, el concert i el ball de festa major amb La Principal de la Bisbal, la cercavila de renovació del vot i la carretillada. Però la cosa no acaba aquí. Fins dimecres s’han programat concerts, actes i visites que es poden consultar al web www.cabrerademar.cat

Informa: L.Cera