Cabrera de Mar celebra els Tres Tombs

Cabrera de Mar va ser protagonista del cap de setmana amb la celebració dels Tres Tombs. La festa popular és coneguda per l’homenatge als animals i tots aquells elements relacionats amb el món rural. 

De fet, els Tres Tombs és una tradició de carácter religiós que es porta celebrant a Catalunya des del segle XV, on es venera a Sant Antoni Abat, patró de tots els animals de peu rodó. Cabrera de Mar va recuperar la festa el 2006 i enguany ha celebrat la tretzena edició.

La festa s'ha desenvolupat amb la desfilada de cavalls i carruatges per tot el municipi i ha comptat amb la participació de l'Escola de Música, que ha tocat al llarg del recorregut. El president de l'entitat dels Tres Tombs de Cabrera, Joan Ribosa, valora positivament actes d'aquest tipus, ja que fomenten el patrimoni cultural del municipi.

La festa dels Tres Tombs compta avui en dia amb una Federació que agrupa un total de noranta-cinc entitats, que treballen per fomentar el benestar animal i tots els valors que representen aquesta tradició popular.