Ca l'Arenas acull la primera visita guiada de l'any

El mes de gener ha començat amb una nova ronda de visites guiades a Ca l'Arenas. Aquest cap de setmana, com cada segon dissabte de mes, s'ha pogut fer un recorregut per la casa Arenas per conèixer l'arquitectura de l'edifici i la rellevància de les col•leccions d'art que s'hi exhibeixen. L'edifici és obra de l'arquitecte mataroní Emili Cabanyes i va ser construïda a finals del segle XIX. L'immoble és característic de l'eclecticisme de l'època, amb elements compositius d'influència anglesa, com el maó d'obra vista, i del primer modernisme, amb motius florals. La visita es va fixar especialment en la façana, inclosa dins el Catàleg del Patrimoni Arquitectònic de la ciutat, la distribució d'estances i l'habitació art decó.

El centre d'art va néixer del llegat de l'artista Jordi Arenas a la seva ciutat natal. A través de la transformació de la casa, s'hi ha consolidat un espai per a la conservació i difusió de l'art a Mataró on s'hi realitzen exposicions, xerrades, conferències, tallers i activitats de tota mena.

Les visites guiades s'acompanyen cada 2n diumenge de mes amb una activitat familiar. Aquest cap de setmana s'ha titulat "Ens embutxaquem la lluna", amb relació a l'exposició actual de la pintora Nefer Rovira.

 

Informa: J.Peñaranda