Bote fa una crida al respecte i al civisme enmig de xiulets i crits de llibertat

La Crida de Festa Major d’aquest 2018 ha estat marcada per fortes xiulades a l’alcalde David Bote. Xiulades i crits de llibertat que han impedit fins en dues ocasions que Bote iniciés el seu discurs, que dona el tret de sortida oficial a Les Santes. Des de les 7 de la tarda s’ha anat aplegant davant de l’Ajuntament un gran nombre de mataronins i mataronines a l’espera d’aquesta cita que marca el començament de la festa. Entre el públic s’hi ha pogut veure moltes pancartes en les que es podia llegir “República és llibertat”. Durant el seu parlament, l’alcalde David Bote ha fet una proclama a la pluralitat, el respecte i el civisme. També ha manifestat el seu desig que “el foc tanqui les ferides i comencin nous camins de pau i esperança”.

L’alcalde també ha destacat la importància de la campanya “No és no” per una festa major lliure d’agressions masclistes. Finalment Bote ha volgut mostrar el seu suport a dos mataronins que han resultat ferits en un accident a Galícia, fruit de l’incendi a un vaixell turístic a la Ría d’Arousa, a Pontevedra.

Després del discurs de l’alcalde, ha tingut lloc davant de l’Ajuntament la tradicional traca, que ha donat l’inici de la Festa Major amb el foc i el soroll. Després s’han pogut veure els primers balls i dormides de les figures institucionals.

Informa:C.Sánchez/L.Cera