Beethoven dona el tret de sortida a la Setmana de Música Antiga de Mataró

L'edició d'enguany vol homenatjar la figura d'Anna Comas, exregidora de Cultura de Mataró i una de les impulsores del festival, que va morir el passat juliol.

Un concert amb obres de Beethoven inaugura la 38a Setmana de Música Antiga de Mataró. Aquesta cita musical anual s'ha hagut d'adaptar a la situació actual marcada per les restriccions de la Covid i els concerts s'emeten per l'streaming de la web de Cultura de l'Ajuntament i per televisió i ràdio a través de Mataró Audiovisual. El cicle de concerts d'enguany se centra en la música sacra tal com explica el director de la Setmana de Música Antiga, Joan Vives.

El primer concert s'ha ofert diumenge a les 6 de la tarda des de la Capella dels Dolors de Santa Maria i ha consistit en diverses peces de Beethoven, interpretades al forte-piano pel músic Josep Maria Roger. La Capella dels Dolors, obra de l'artista barroc Antoni Viladomat, ha estat l'escenari per emmarcar peces emblemàtiques del compositor alemany com "Per a Elisa", "Clar de Lluna" o "La Tempesta". Totes elles interpretades amb el piano-forte, un instrument musical de transició entre el clavicèmbal i el piano. En el concert també s'hi ha interpretat una sonata d'un dels professors més cèlebres de Beethoven: el compositor austríac Joseph Haydn.

Aquesta edició de la Setmana de la Música Antiga també vol retre homenatge a Anna Comas, exregidora de Cultura de Mataró i una de les principals impulsores del festival, que va morir el passat 3 de juliol. El cicle es clourà el pròxim 29 de novembre.

Informa: P. Andreu/ Ll. Arcal