Aymerich presenta el llibre "Col·lectiva 75", on reflexiona sobre la cultura

El realitzador, promotor cultural i doctor en Comunicació, Eloi Aymerich, analitza la situació de la cultura a Mataró a partir de 75 reflexions. La idea va sorgir de la 75 edició de la Col·lectiva de Sant Lluc per l'Art

Eloi Aymerich a l'estudi de Mataró Ràdio, amb el seu llibre "Col·lectiva 75"
Eloi Aymerich a l'estudi de Mataró Ràdio, amb el seu llibre "Col·lectiva 75"

El director audiovisual, promotor cultural i doctor en Comunicació, Eloi Aymerich,  publica el llibre "Col·lectiva 75. Idees i coordenades per una cultura a Mataró". Editat per Voliana Edicions, es tracte d'un assaig sobre la cultura a la capital del Maresme. La idea va sorgir d'una conferència que Aymerich va fer per encàrrec de l'associació Sant Lluc per l'Art amb motiu de la 75a edició de la Col·lectiva que organitza l'associació. Així ho ha explicat a l'Entrevista de Mataró Ràdio.

ELOI AYMERICH,autor "Col·lectiva 75"

      

                                                                                                                                 La idea va ser que, feien 75 anys, i la Isabel Llaquet, que encara no era la presidenta, em va demanar que féssim un cafè. Vam anar al bar del Centre Catòlic i em va demanar si podia fer una conferència. Com que ets doctor i dones classes i has fet la teva tesi" i em va dir perquè no intentava fer una conferència al voltant de la idea de perquè la cultura avui en dia encara té vigència, que anem a un lloc a veure quadres pintats i dibuixos i gravats. I en tot cas, d'aquí va venir la idea de "Col·lectiva 75", perquè em semblava que de les crides més urgents que tenim, era reivindicar l'espai col·lectiu, l'espai compartit, els projectes on se sumen diferents realitats i diferents perspectives perquè ens fa més rics, no?.

El llibre està editat per Voliana Edicions. La portada és obra de la il·lustradora Duna Llobet.

"Col·lectiva 75" forma part d'una trilogia que l'autor vol dedicar a la cultura, Aquest primer amb una mirada local, un segon sobre la cultura a Catalunya i un tercer reflexionant en un àmbit més global.