Art digital a l’exposició de Santes del 2021

El fotògraf resident a Mataró, Pierre Radisic, proposa una exposició per veure la Festa Major des d’una altra perspectiva

La Família Robafaves, amb els Nans i els Gegants, i la Barram. Són els protagonistes de l’exposició de Les Santes que aterra per primera vegada a La Presó. Que aquest espai sigui la seu del Mataró Art Contemporani (M|A|C) aquesta vegada casa més que mai amb aquesta exposició, ideada pel fotògraf belga resident a Mataró, Pierre Radisic. I és que les fotografies tractades digitalment conformen una mostra d’art contemporani mai vista fins ara com a exposició de Les Santes. El fotògraf assegura que ha estat tot un repte per ell. Una feina que ha batejat amb el nom ‘Jocs quadrats’.

Li va tocar fotografiar unes Santes atípiques, les del 2021. Es podien fer actes, però asseguts, amb cita prèvia i control d’aforaments. Aquest fet va fer pensar a Radisic en l’essència de la festa, que ha volgut plasmar ara a través del joc i el sentit visual. La Barram es representa a través del fum de les explosions dels petards i un vídeo minimalista d’imatges en moviment. Els Gegants prenen vida a través de la mirada de Radisic que els fa més expressius. I els Nans, setze dels divuit, es representen amb una nova perspectiva: la digitalització.

La mostra artística es pot visitar fins al 4 de setembre.

M.Gómez