Arriben els Gegants, els Nans i els Dracs a l’Ajuntament

Amb motiu de Sant Jordi les figures s’han traslladat a l’Ajuntament perquè tothom les pugui visitar, també les escoles de Mataró

Mataró tenia ganes de veure ballar les figures de la ciutat i aquest dissabte s’ha notat de valent. Centenars de persones han acompanyat la Família Robafaves amb els Nans, el Drac i el Dragalió des de Can Marfà i fins a l’Ajuntament. Ho han fet en una cercavila que permetrà des d’aquest dilluns fins al dia de Sant Jordi veure aquestes figures a la Casa Gran.

Marta Pinsach, membre de la Família Robafaves
“Portar els gegants amb els Nans, el Drac i el Dragalió a l’Ajuntament perquè s’estiguin durant un mes allà. És el període durant les escoles poden visitar-los i poden fer activitats guiades amb els educadors per tal que els expliquin qui som i d’on venim”.

Habitualment aquesta cercavila es feia al voltant de Sant Jordi i les figures dormien a l’Ajuntament fins al mes de maig. Les obres de la façana de l’Ajuntament, però, condicionen aquestes dates i, per això, aquesta cercavila s’ha avançat al calendari.

Marta Pinsach, membre de la Família Robafaves
“El que fèiem era anar uns dies abans de Sant Jordi i tornar també unes setmanes després i llavors, Sant Jordi queia al mig. Aquest any, però, justament estan fent obres a la façana i comencen les obres a la part del davant de la façana just l’endemà de Sant Jordi i ens hem hagut d’adaptar”.

Està previst que una vintena d'escoles passin des d’aquest dilluns, 27 de març, fins al 21 d’abril, que és l’últim divendres abans de Sant Jordi.

Informa: M.Gómez / J.Monfort