Arriba a Mataró ‘Perceptions’, l’espectacle de circ basat en la física quàntica

El Pati del Cafè Nou, escenari del muntatge de la companyia francesa Bivouac

La companyia francesa Bivouac ha portat aquest dimarts al Pati del Cafè Nou  el seu espectacle ‘Perceptions’, un muntatge de circ que combina la dansa aèria, el pal xinès, les acrobàcies i la música en directe. ‘Perceptions’ es fonamenta en la física quàntica, la branca de la Ciència que estudia el món microscòpic i pren forma gràcies a set acròbates, que es mouen àgilment sobre una gran estructura que presideix l’escenari.

Segons la directora del muntatge, Maryka Hassi, ‘Perceptions’ és un viatge al cor de la imaginació, on els artistes exploren i juguen amb els diferents espais que els ofereix aquesta gran estructura. Una situació que es dona mentre el món es transforma i avança de forma impredictible, com tot allò que no es veu. 

"Els que ens interessa és jugar amb els espais i mostrar què passa quan es produeix aquesta trobada amb l’ésser humà. No és un espectacle amb una història, sinó que tracta de deixar-se portar. I el que volem explorar és això: la relació intrínseca entre l’home i l’espai.", Maryka Hassi, directora de l'espectacle. 

Així, doncs, com si es tractés d’un món incert i caòtic, els acròbates busquen l’estabilitat dins d’aquesta gran estructura, que té una forma inspirada en l’accelerador de partícules que es va crear a Suïssa el 2008. Segons la directora de ‘Perceptions’, la imaginació i els somnis són utilitzats a l’escenari com una manera d’escapar del present per explorar noves realitats.

"La física quàntica permet desenvolupar un imaginari. No és un espectacle que segueixi una línia lògica. M’agrada que la gent digui “he sentit una emoció que m’ha travessat i m’ha fet un eco dins la meva pròpia vida i el meu sentir”,  Maryka Hassi, directora de l'espectacle.

‘Perceptions’ es va estrenar el 2019 i s’ha pogut veure a diferents ciutats d’arreu del món amb el suport de Travesia – Pirineus de Circ, un projecte de cooperació cofinançat per la Unió Europea.  

L’espectacle ha arribat a Mataró en el marc de Les Santes i amb totes les entrades exhaurides, tant per al passi del matí com per al de la tarda. De fet, va ser un dels primers actes en esgotar les entrades poc després d'obrir-se’n la reserva.

Informen: B. Doñate i M. Torres