Arriba el Panòptic, el primer festival de cinema sobre l’era digital

L’era digital controla les nostres accions o ens permet viure amb més llibertat? Aquesta és una de les preguntes que es plantegen els organitzadors del Panòptic, un festival de cinema que s’estrena per primera vegada aquest dijous a Mataró i que té com a objectiu fer reflexionar a nivell local sobre el que significa viure envoltats de noves tecnologies.

Amb aquest objectiu, el Panòptic s’instal·larà del 26 al 28 de setembre a la Sala d’Actes del Cafè de Mar, on cada dia s’exhibiran diferents curtmetratges seleccionats per entrar a concurs, així com d’altres curts i dues pel·lícules centrades en aquest tema. També hi ha prevista l’actuació dels mataronins Cine Núria – dijous - i una xerrada sobre l’era digital, programada dissabte.

Plantejat com a un festival multidisciplinar, el Panòptic vol ser, sobretot, un espai de reflexió i debat sobre l’era digital. Per explicar millor aquest objectiu, el festival es complementa amb una instal·lació artística a Can Palauet. La mostra, que es va inaugurar divendres passat, recull, sobretot, vídeos on diferents persones expliquen quin sentit té per a elles un festival com aquest.

El festival Panòptic acabarà aquest dissabte, però no ho farà la mostra de Can Palauet, que es podrà veure a Mataró fins al proper 20 d’octubre.

Informa: B. Doñate / A.Pérez-Vico