Arriba el Carnestoltes, adaptat a la Covid-19

Els actes es faran al Teatre Monumental, però es posen en relleu diferents activitats a les escoles i les residències

El coronavirus també afectarà a tot el programa d’actes del Carnestoltes. Els indicadors de la Covid-19 no són prou bons i, per tant, de l’11 al 17 de febrer tot el que està preparat per Carnestoltes, s’adapta a les mesures de seguretat. D’entrada, els principals actes es faran des del Teatre Monumental amb aforament limitat i en directe per Mataró Audiovisual. Uns dels grans protagonistes d’aquests dies, però, són les escoles i les residències de gent gran. Sota el nom “Els grans de Mataró també es disfressen” s’ha organitzat un concurs que premiarà la millor disfressa, la millor ambientació i el millor tractament de la sostenibilitat a aquelles residències i centres de dia per a la gent gran que hi participin. En paral·lel, i tenint en compte que aquest any no hi haurà la rua de Carnestoltes, s’ofereix a les escoles un altre concurs de disfresses que tindrà en compte el valor social, la sostenibilitat i la posada en escena de les propostes que pengin a les seves xarxes socials. Els centres que hi participin podran optar a guanyar una de les tres actuacions que oferirà un grup d’animació infantil, quan la situació sanitària ho permeti.

El regnat de Pellofa XLIII estarà marcat per la pandèmia, però no impedirà que el divendres dia 12 pugui fer la seva aparició i llegeixi el pregó anual. Dissabte 13 a les 11 del matí serà el torn del concert del Ball de Gitanes organitzat per l’Associació Mestres del Gai Saber amb la música de la cobla de La Principal de la Bisbal. El mateix dia, però a les sis de la tarda, qui pujarà a l’escenari del Teatre Monumental seran els Always Drinking Marching Band. L’endemà diumenge serà el torn del grup d’animació infantil La Belluga i el seu espectacle ‘Paüra’ i de cara a dimarts, dia 16, en Pellofa acabarà el seu regnat al Sant Sopar, a partir de les vuit del vespre. Tota la festa acabarà amb l’enterro d’en Pellofa XLIII i l’aparició de la Vella Quaresma malgrat que de cara al 6 de març també hi ha previst el Certamen Carnavalesc, en la seva vuitena edició.

Internet i les xarxes socials agafaran un paper més que destacat. El popular repartiment de truites de cada Dijous Llarder no es podrà fer i es demana a la ciutadania que comparteixi fotografies de les seves truites. També s’ha descartat la tradicional serrada de pota setmanal a la Vella Quaresma a la plaça de la Peixateria, però es podrà seguir a través d’internet i cada diumenge a les 13hores per Mataró Televisió. Amb l’etiqueta #CarnestoltesMataró l’Ajuntament ha convidat a tothom qui ho vulgui a publicar fotografies de les seves disfresses.

Informa: M.Gómez