Arrenca la 7ena edició del Festival Internacional d'Orgue

foto: culturamataro.cat

El Festival Internacional d’Orgue Mataró-Barcelona Jaume Isern dona aquest divendres el tret de sortida i porta a la ciutat a destacats organistes de prestigi internacional. Es tracta de la setena edició del certamen que programa cinc concerts i altres activitats com visites guiades a l’orgue de Santa Maria. Segons ha explicat el director artístic del festival, Raül Prieto, el fet que Mataró compti amb un element tan destacat com l’orgue de Santa Maria permet posar la ciutat al mapa des d’un altre punt de vista.

El concert inaugural del Festival serà l’habitual audició de Raúl Prieto que tindrà lloc a Santa Maria. La segona cita del festival es traslladarà al Convent de les Carmelites, un emplaçament que destaca perquè aporta intimitat amb els assistents. El 15 de juliol es farà la missa musicada amb orgue. Precisament a la missa hi tindran un paper destacat els alumnes de l’acadèmia. Una iniciativa de formació que Prieto va voler posar en marxa des de la primera edició del festival i que ha portat a la ciutat a estudiants de música d’arreu del món. A més per segon any s’oferirà un taller de cant gregorià per a tots els públics i en el que s’aprendrà la lectura bàsica del cant gregorià i alguns cants senzills.

Dins de la programació del Festival destaquen també les visites guiades a l’orgue Monumental de Santa Maria, l'instrument musical històric més gran construït en tallers catalans. Com ja es va fer a la passada edició i a excepció del concert inaugural i el del convent de les Carmelites, la resta de recitals professionals seran de pagament. Les entrades es podran adquirir per un preu simbòlic de 3 €.

El concert de dissabte 7 de juliol es pot escoltar en directe per Mataró Ràdio, també a través del Facebook live de Mataró Audiovisual i en diferit per Mataró Televisió,

 

Informa: C.Sànchez