Arrenca el Carnestoltes, marcat per la pandèmia

El dijous llarder dóna el tret de sortida als actes del carnestoltes més atípic

Arriba dijous llarder i el primer que la ciutat trobarà a faltar serà el repartiment de truites i botifarra d’ou a càrrec de l’Hermandá de la Juliana Llardera i Semproniana Llardosa. Ni aquests personatges tan característics del carnestoltes mataroní, ni tampoc els alumnes de l’Escola Municipal de Música de Mataró que posaven música a l’acte, ni la Momerota ni la Momeroteta pixant vi i suc de fruita, seran avui presents al carrer. La pandèmia de coronavirus no ha impedit la celebració del carnestoltes mataroní, però sí que ha obligat a adaptar tot el programa d’actes, que s’ha traslladat al Teatre Monumental. Un carnestoltes que aquesta vegada ha posat en relleu la feina feta a les escoles i a les residències. 

Malgrat tot, Pellofa 43è arribarà demà al vespre a la ciutat de Mataró i, per uns dies, prendrà les regnes del municipi, instaurant la disbauxa. Tot el programa d’actes es podrà seguir a través de Mataró Audiovisual que oferirà una programació especial. La direcció artística de Carnestoltes, ja ha avançat un missatge a través del programa Traç de Cultura. 

Aquest dijous llarder quedarà en la memòria pel seu simbolisme. Comerços de la ciutat han guarnit els seus aparadors i els establiments de menjar o les parades dels mercats avui han ofert truites, botifarres d’ou i coques de llardons, tal com marca la tradició. Des de l’Ajuntament, a més, animen a tota la ciutadania a penjar les fotografies de les seves truites a les xarxes socials amb l’etiqueta #truitallardosa.

Informa: M.Gómez