Argillà d'Argentona arrenca avui amb 70 artesants internacionals

Argentona acollirà a partir d’avui, divendres 5 de juliol, una nova fira internacional de la ceràmica, coneguda com l’Argillà. Es tracta d’una de les manifestacions d’art i cultura del fang més gran de tot Catalunya i comptarà amb uns 70 artesans internacionals vinguts de països tan diferents com Italià, França, Turquia, França i Turquia. També de Portugal, que enguany és el país convidat. Un fet que crea  una amplíssima varietat de ceràmiques, no només d’estil sinó de procedències geogràfiques.  Una fira internacional de ceràmica que espera més de 25.000 visitants i que celebra haver-se independitzat de la Festa Major.

El càntir d’enguany ha estat dissenyat per Miguel Milá, un dels dissenyadors més prestigiosos de l’estat Espanyol. Es tracta d’un càntir bicolor, amb la part inferior de color terrissa i una part superior blanca, on hi ha una nansa que integra el broc. Un càntir que destaca per la seva ergonomia i per ser un peça útil, perquè és suficientment estret com per poder-lo guardar a la nevera. 

D’entre el programa d’actes, que s’allargarà des de divendres i fins diumenge, destaquen dues exposicions portugueses. Una sobre terrissa tradicional portuguesa i una altra, a càrrec d’Heitor Figueiredo, que explica les noves tendències de la ceràmica a Portugal, on la ceràmica és un tema identitari.  

M.Rodríguez