Argentona torna a viure amb plena normalitat la seva Festa Major

Aquest dijous han tingut lloc els actes centrals de les celebració, com la 72a Festa del Càntir, organitzada en honor del patró del municipi, Sant Domingo

Després de dos anys de restriccions per la pandèmia, Argentona ha recuperat aquest any amb plena normalitat la seva Festa Major, una de les més singulars de la comarca del Maresme. Aquest dijous 4 d’agost és el dia del patró del municipi. Per això, després d’una missa en el seu honor, s’han beneït les aigües de la font de Sant Domingo i els càntirs de l’any, dissenyats per la reconeguda arquitecta  Carme Pinós. També hi ha hagut una cercavila de gegants pel centre acompanyada de la banda de música d’Argentona.

Gina Sabadell, alcaldessa d’Argentona: “Ahir era una bogeria de gent, més inclús que el 2019. Tothom tenia tantes ganes de festa que s’està notant en tots els actes”

Però el plat fort d’aquest d’aquest dia festiu ha estat l’edició número 72 de la Festa del Càntir a la Plaça de Vendre, tan multitudinària com anys enrere. Jordi Casabella, dels Amics del Museu de Càntir, explica el secret per aixecar càntirs de fins a 200 quilos, una fita que aquest any no ha pogut assolir cap dels 10 participants a la competició, que han estat tant homes com dones.

Jordi Casabella, Amics del Museu del Càntir: “No és la força, sinó l’astúcia i la manera d’enganxar el càntir. Agafar-lo de sota, abraçar-lo i aixecar-lo. Fa quatre anys es va aixecar el de 200 quilos, però aquesta any estan arribant a 110”

La Festa Major d’Argentona, que acabarà aquest dissabte, està desvinculada des de fa uns anys de la tradicional Fira del Càntir del municipi, que ara es celebra al juliol amb el nom d’Argillà, la Fira Internacional de Ceràmica.

Informa: B. Doñate / Imatges: P. González