Argentona reuneix el bo i millor de la ceràmica

La Fira Argillà torna a la normalitat després de dos anys marcada per la pandèmia. Ho fa amb dos punts neuràlgics: l’Escola Riudemeia i la plaça de l’Església.

Tot i que al llarg de l’any la ceràmica hi està molt present, hi ha tres dies en què Argentona es converteix, indiscutiblement, en la capital d’aquest sector. La Fira Argillà congrega expositors i artesans d’arreu, però també atrau a tothom qui vulgui descobrir un món que no passa mai de moda. Des de divendres la normalitat torna a regnar en aquesta cita, que ha estat dos anys tocada per la pandèmia, i que s’estén fins diumenge. Ho fa en dos espais principals. D’una banda, el pati de l’Escola Riudemeia acull per segon any els expositors i, de l’altra, a la plaça de l’Església s’hi han programat activitats i tallers tant per a infants com a per a adults.

Oriol Calvo (director del Museu del Càntir i de la Fira Argillà: “A la zona de fira hi ha més de 50 ceramistes d’arreu d’Europa que ofereixen ceràmica de tot tipus. En paral·lel, tenim activitats de tot tipus: cinema sobre ceràmica, exposicions, trepitjada, cuites de ceràmica...”

A aquests dos recintes se’ls afegeix el Museu del Càntir i la seva col·lecció permanent, però aquests dies també s’hi pot visitar una exposició de ceràmica contemporània francesa. França és, precisament, el país convidat d’aquesta edició de l’Argillà.

Oriol Calvo (director del Museu del Càntir i de la Fira Argillà): “És una gran potència en matèria de ceràmica i el tenim molt a prop. Normalment és el país que porta més ceramistes a la Fira i ja tocava que fos el convidat perquè té una qualitat excepcional.”

La cirereta del pastís és, com sempre, el càntir de l’any. El d’aquest 2022 l’ha dissenyat l’arquitecta Carme Pinós, qui s’ha convertit en la primera dona autora del càntir d’Argentona.  

Informa: L.Cera