Argentona renova els vots i jurament a Sant Domingo i corona nous aixecadors de Càntirs

Argentona ha viscut un cap de setmana d’intensa festa major. El matí de dissabte, la Font de Sant Domingo, patró de la població, va ser l’epicentre de la renovació dels vots i el jurament cap al mateix Sant Domingo. Una tradició que es fa cada any des del segle XVII. L’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, ha aprofitat la visita del president de la Generalitat, Quim Torra, per explicar en què consisteix la renovació dels vots i com el sant va curar unes aigües que estaven contaminades.

Durant l’acte, es van improvisar càntics i consignes reclamant la llibertat dels polítics presos. Després, va ser el torn del tradicional concurs d’aixecament de càntirs. Aquest any, l’organització va decidir traslladar el concurs a la Plaça Nova per millorar les condicions climatològiques que hi havia a la Plaça de l’Església. L’acte, organitzat per l’associació Amics del Museu del Càntir, ha coronat  a David Mesa i Isa Clariana com a guanyadors en categoria masculina i femenina respectivament. Els dos triomfadors asseguren que per aixecar els càntirs hi cal tècnica, tot i que és evident que s’hi ha de fer un mínim de força.

Els dos guanyadors s’han endut els 150 euros de premi i asseguren que seguiran entrenant per a properes edicions. La festa major d’Argentona s’acomiada avui amb diversos espectacles de carrer i concerts. La Garrinada, la vessant lúdico-musical de la festa, portarà fins a l’escenari de l’escola d’Argentona els concerts de Balkan Paradise Orchestra, Pupil·les, Els Catarres i PD Domingo El Gran.