Aprendre a comunicar-nos per viure millor

Fomentar la comunicació entre pares i fills per aprendre a educar des dels valors però també per entendre’ns nosaltres mateixos, els adults, a l’hora de comunicar-nos i viure.

Aquest seria, a grans trets, l’objectiu del llibre ‘Cien mensajes para mis hijos’, un projecte creat a quatre mans per la mataronina Eva Ramírez que vol aprofitar les noves tecnologies per ajudar els pares a comunicar-se millor amb els seus fills, sobretot quan són adolescents i es passen el dia davant de la pantalla del mòbil o de l’ordinador.  

D’entrada, el llibre sembla un telèfon intel·ligent, amb unes pàgines que adopten el format d’una pantalla de mòbil plena de missatges de whats app, l’aplicació que més utilitzen els joves.  Tot plegat per facilitar la transmissió del que realment importa: una educació que fomenta els valors, sobretot quan es tracta d’un amor incondicional.

Ramírez, escriptora especialitzada en temes de creixement personal, és coautora del llibre amb Egress Weisbrod. un pare que com ella va patir en el seu dia problemes per comunicar-se amb els seus fills. Però la creació de ‘Cien mensajes para mis hijos’ va més enllà, ja que busca transcendir la part personal  - l’anècdota- per assolir la vessant més universal.

 ‘Cien mensajes para mis hijos’ també recull pensaments o frases cèlebres de personatges destacats de totes les èpoques. Els filòsofs Aristòtil i Voltaire comparteixen espai amb la cantant Adèle o amb l’exprimera dama dels Estats Units Michelle Obama. I és que la idea és que els adults llegeixen el llibre i pensin ‘ajudo els meus fills però també m’ajudo a mi mateix’. 

Informa: B. Doñate / C.Salad

Tags: