Anna Aluart mostra la seva visió més íntima de Les Santes

Santes

Anna Aluart exposa des d'aquest dimecres al vespre la seva particular visió de Les Santes. Es tracta d'una exposició fotogràfica en la que pretén posar en valor la feina i col·laboració desinteressada de totes les persones que fan possible la festa major. Les imatges ensenyen membres de les comparses, músics, voluntaris, esportistes i professionals fotografiats des de l'estudi.

Després de cobrir la festa major de les Santes com a foto periodista pel setmanari Tot Mataró, Aluart confessa que volia donar a la seva exposició un aire diferent. Per això ha centrat la seva feina a l'estudi, on ha retratat als protagonistes de la seva mostra. Uns personatges als que ha demanat que posessin amb una actitud d'exagerada prepotència. Aluart ha explicat als micròfons de Mataró Audiovisual que va demanar a les persones que fotografiava que agafessin aquest posat amb la voluntat d'enaltir encara més les seves figures. Una actitud que també ha reforçat a través de la tècnica del clarobscur.

De l’intercanvi personal que la fotògrafa ha tingut amb cada persona n’han sorgit uns petits textos, redactats pel periodista mataroní Cugat Comas, que expliquen experiències dels protagonistes dins l’univers ‘santero’. L'exposició de fotografies de Les Santes d'Anna Aluart es podrà veure fins el mes de setembre a Can Marfà.