Animal Religion estrena al TNC ‘Ahir’, el seu últim espectacle

Ahir

La companyia mataronina Animal Religion ha estrenat aquest dijous al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) el seu últim espectacle, ‘Ahir’. El muntatge, un espectacle multidisclipinari de circ, s’hauria d’haver estrenat a la Sala Petita del TNC a l’abril, però la pandèmia ha obligat a posposar-ho fins ara.

‘Ahir’ és un muntatge que dialoga amb el passat. Segons la companyia, és “un viatge arriscat i poètic, de vegades cru, fresc i sempre sincer”. Amb aquesta peça, Animal Religion vol fer un homenatge a totes aquelles persones que – com diuen- tornen al passat per trobar respostes en el present. Ho explicava en el programa ‘El Mirador’ un dels integrants d’Animal Religion, Quim Girón.

“Per a nosaltres, l’ahir és el passat. Hem obert la porta al passat i com podem dialogar entre el passat i el present a l’escenari. És un espectacle que no dóna respostes sinó preguntes sobre el temps. I ho fem molt, ens expressem a través de les nostres línies artístiques, com és la música, la llum i el cos, des d’una manera molt visual, poètica i com ho fem nosaltres”. 

El muntatge és el mateix espectacle que es va poder veure el febrer passat a Can Gassol, en el marc del cicle Fet a Mataró. Aleshores la companyia va fer un assaig en obert per captar les impressions del públic i seguir treballant en l’espectacle. I el resultat és una peça de creació que, sota la direcció de Carlota Grau, ha anat canviant però mantenint la seva essència.

Si la pandèmia no altera la programació del Teatre Nacional, ‘Ahir’ es podrà veure a la Sala Tallers des d’aquest divendres, 16 d’octubre, fins al proper diumenge dia 18. Les entrades es poden comprar al web del TNC.

Informa: B. Doñate / J.Peñaranda / O.Debat