"Anem a la platja!" repassa la transformació d’ús d’aquest espai

Anem a la platja!

El Museu de Mataró acull des de divendres l’exposició ‘Anem a la platja!’, una mostra itinerant impulsada des de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, a la qual Mataró en forma part. ‘Anem a la platja!’, instal·lada a una de les sales de Can Serra, recull imatges històriques dels arxius municipals d’aquesta xarxa que s’emmarquen en la primera meitat del segle XX. L’objectiu de les fotos fixes però també estereoscòpiques, és mostrar com la platja ha passat de ser un espai només de treball a un espai de lleure.

Mataró ha aportat a la mostra imatges de la seva platja dels anys 1910 i 1925. Són captures d’Ausencio Gómez que pertanyen a l’Arxiu Municipal en la col·lecció de Xavier Cateura. A més a més s’ha aprofitat la ocasió per incorporar-hi alguns elements més, com vestits de bany d’home i de dona d’adults i també per infants, un element que mostra la importància del tèxtil a la ciutat en aquella època.

En paral·lel a aquesta mostra també s’hi ha instal·lat ‘Camins de Ronda’, que repassa els senders que ressegueixen la costa catalana. Totes dues exposicions es podran visitar fins el proper 11 de novembre.

 

Informa: M.Gómez