Amunt el teló als Pastorets de Mataró d’aquest any

Els Pastorets de Mataró sota la batuta de Marc Molina donen el tret de sortida aquest diumenge a la Sala Cabanyes. Fa 102 que aquesta obra tradicional de les festes de Nadal es representa en aquest espai. Àngels, dimonis, pastors, nimfes, bruixes o follets, són només alguns dels personatges característics de l’obra mataronina basada en “L’Estel de Natzaret” de Ramon Pàmies. Els Pastorets tornen aquesta vegada amb 10 representacions que s’allargaran fins el 3 de febrer amb el 26 de desembre i el 6 de gener com a dates especials al calendari. Segons el director de l’espectacle, Marc Molina, els Pastorets s’han convertit en un fet cultural, una tradició arrelada, que fan que les festes de Nadal a Mataró es vinculin directament amb aquesta representació.

Com ja es va fer en les últimes edicions, aquesta temporada dels Pastorets comptarà amb dues funcions “a vistes”, en les que es podrà gaudir de la representació i observar, al mateix moment i a través de pantalles, els moviments i canvis que es fan darrere els decorats, així com veure durant els entreactes com es fan els canvis d’escenes. Són uns Pastorets que s’han anat adaptant al llarg dels anys amb novetats tècniques al muntatge artesanal original, amb més de 50 decorats, efectes especials i orquestra en directe. En total 395 persones que fan possible tot l’espectacle. 

Marc Molina allargarà la direcció dels Pastorets un any més ja que l’any passat la seva estrena va anar molt vinculada a les obres de la coberta de la Sala Cabanyes, fet que va fer endarrerir l’inici de les funcions i no va permetre incorporar els canvis que Molina havia previst. 

Informa: M.Gómez/ P. Andreu