Alfons Canela diu que 'Mataró necessita un Pellofa satíric i irònic'

El cap de Junts per Mataró lamenta a l'Entrevista de Mataró Ràdio que 'es tregui aquesta funció a la figura d'en Pellofa i es digui que serà més familiar i pels nanos'

Alfons Canela, cap del grup municipal Junts per Mataró, durant l'entrevista de Mataró Ràdio
Alfons Canela, cap del grup municipal Junts per Mataró, durant l'entrevista de Mataró Ràdio

El cap del grup municipal de Junts per Mataró lamenta que Cultura de l'Ajuntament es plantegi suprimir alguns actes del Carnestoltes amb l'argument de la reducció pressupostària i que la figura d'en Pellofa pugui perdre la seva funció de crítica al poder i els polítics i adopti un paper més familiar i infantil.

ALFONS CANELA, cap grup municipal Junts per Mataró

A veure, els Reis d'Orient són el que són. En Pellofa és el que és. Jo penso que la ciutat de Mataró necessita una figuri que utilitzi la sàtira, la ironia, que trepitgi ulls de poll de polítics, a tots nosaltres. Que ens posi a tots davant del mirall, davant de temes socials i d'actualitat i que ens faci envermellir. Jo penso que aquesta és la funció d'en Pellofa. Aquesta és la gràcia. Treure-li això i dir que serà una cosa més familiar i pels nanos, sincerament, que m'ho expliquin, perquè jo no ho acabo de veure, això.

Segons Canela, el regidor de Cultura ha aprofitat una situació de manca de concreció entre els sectors que tradicionalment s'encarregaven del personatge d'en Pellofa per suprimir alguns actes.

ALFONS CANELA

Pel que m'han explicat hi hagut una mala coordinació dels grups organitzadors, del comitè aquest d'organització d'en Pellofa, i el regidor de Cultura ha aprofitat l'ocasió per agafar i suprimir tot el que són els actes que estan vinculats a Cultura. com el Sant Sopar. Perquè els que no depenen exclusivament de Cultura, com podria ser el Ball de Gitanes o el Dijous Gras, aquests es mantindran. Els que estan vinculats a Cultura, sí que s'acaben.

Segons consta a les bases del càsting que es va obrir per formar part de la comitiva del rei del Carnestoltes mataroní, ara per ara l'aparició del personatge d'en Pellofa i la seva comitiva només està prevista dissabte 18 de febrer a la Rua i l'endemà diumenge al Ball Infantil.