Alexis Serrano presenta el llibre gràfic El Maresme Desaparegut

Alexis Serrano presenta el llibre gràfic El Maresme Desaparegut

Aquest Sant Jordi estarà disponible el llibre gràfic El Maresme Desaparegut, escrit per l’historiador Alexis Serrano, nascut a Vilassar de Mar i director de l’Arxiu Comarcal del Maresme. L’obra, que forma part de la col•lecció Catalunya Desapareguda, consta d’unes 170 fotografies en blanc i negre des de 1860 fins els anys 50 del segle XX. La major part de les imatges provenen de l’arxiu comarcal, encara que l’obra s’ha enriquit amb altres fonts, tant públiques com privades. 

La col•lecció Catalunya Desapareguda és una sèrie d’històries gràfiques de diferents localitats, en la qual el Maresme ja disposa d’algunes poblacions editades, com Alella, Arenys de Mar, Calella, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Mataró i Vilassar de Mar. A més, s’estan preparant els volums de Cabrera de Mar i Santa Susanna. No obstant, tal i com ha explicat  Alexis Serrano al programa El Mirador, al Maresme li faltava una obra conjunta, i és el que ha provat de fer amb El Maresme desaparegut.

Serrano també ha explicat que el llibre consta de tres parts o capítols. A la primera part, es comprenen les localitats de l’Alt Maresme, des de Tordera i Palafolls fins a Arenys de Mar. A la segona, el Maresme Central, el que envolta Mataró, i que va des de Caldes d’Estrac i Sant Vicenç de Montalt fins a Argentona i Cabrera de Mar.  Per últim, les localitats del Baix Maresme, que comprenen des de Vilassar de Mar i Cabrils fins a Montgat i Tiana.