Alcarràs triomfa als Premis Gaudí, amb Lluís Maymó a l’equip tècnic

El mataroní ha acudit a la gala dels guardons del cinema en català on Alcarràs s’ha emportat 5 estatuetes, entre elles, la de millor pel·lícula

Després de triomfar a Berlín i fer carrera als Òscars, Alcarràs també triomfa a casa. El Museu Nacional d’Art de Catalunya ha estat l’escenari que ha vist com la pel·lícula de Carla Simón s’emportava cinc estatuetes als Premis Gaudí. La quinzena edició dels guardons ha premiat Alcarràs amb un dels màxims reconeixements com el de millor pel·lícula, però també amb el de millor direcció i millor guió original. Entre el seu equip tècnic hi ha el mataroní Lluís Maymó, com a cap d’il·luminació, que aquest diumenge a Barcelona parlava a micròfons de tvmataró. Ell mateix ha format part de l’anunci promocional d’aquests guardons.

Lluís Maymó, cap d'il·luminació Alcarràs:
“Ja només estar preseleccionats als Òscars per nosaltres ha estat una victòria, després amb l’Ós d’or a Berlín ha estat meravellós. I sobretot ells (els actors) gent del camp que tot això els hi ve de nou i estan al·lucinant. Només veure’ls les cares és un premi”.

Alcarràs va ser un projecte que Maymó i el seu equip no van poder rebutjar. Complia tot el que a ells els agradava, com ara el guió intimista que inclou. El mataroní ha elogiat la feina feta per Carla Simón i creu que aquesta pel·lícula marcarà un abans i un després en la seva carrera professional.

Lluís Maymó, cap d'il·luminació Alcarràs:
“Normalment amb l’equip mirem a través del guió i vam dir que sí de seguida perquè és una pel·lícula molt intimista i és com ens agrada treballar. La Carla Simón és una persona molt exigent, però que t’escolta i es deixa aconsellar. Això ens ajuda a nosaltres a fer la nostra feina. Treballar amb actors, que no eren actors, vam fer com una família. Aquest projecte el recordarem, ens quedarà al cor de tots”.

Elogis que Simón també ha tornat al mataroní.

Carla Simón, directora Alcarràs:
“En Lluís és una persona molt atenta i motivada i que s’exposa amb cos i ànima a la pel·lícula. Va entendre molt bé el que estàvem fent i com ho estàvem fent. Ell va ser una peça clau”.

Una edició dels Premis Gaudí marcada pel record al cineasta Agustí Villaronga.  Precisament ha estat Judit Nedermann la que ha cantat durant la gala en record a tots els difunts del 2022.

Informa: M.Gómez / J.Peñaranda / P.Villà