Adéu al Festival Internacional d’Orgue

El Festival Internacional d’Orgue de Mataró-Barcelona Jaume Isern és un dels grans perjudicats pel reajustament pressupostari que va anunciar el govern fa pocs dies. Aquest dijous, la regidora de cultura, Maria José Pérez Carrasco, ha anunciat que el festival d’orgue no se celebrarà aquest any a la ciutat. Una mesura per estalviar diners, ha dit, i que forma part dels més de 240 mil euros que perd cultura en la seva partida al pressupost municipal. Segons ha explicat la regidora a micròfons de Mataró Audiovisual, l’orgue seguirà tenint lloc a la ciutat de Mataró de la mà de la Setmana de la Música Antiga.

La notícia l’ha pronunciat la regidora de cultura després que ERC-MES preguntés aquest dijous al Ple Municipal de febrer sobre el reajustament pressupostari que havia anunciat el govern. Pérez Carrasco ha recordat que el festival havia de fer la seva novena edició el 2020 i que la mesura es preveia per aquest any, sense confirmar la supressió definitiva del festival en futures edicions. De fet, aquest festival d’orgue ha comptat amb un cartell de renom en totes les seves edicions i s’ha anunciat al llarg dels anys com a un dels atractius culturals de promoció de ciutat més potents. Amb aquesta mesura, segons la regidoria de cultura, es perd el festival però no l’àmbit internacional.

El Festival Internacional d’Orgue ha estat dirigit pel músic Raúl Prieto des dels seus inicis i ha servit per potenciar l’orgue monumental de la Basílica de Santa Maria amb tot tipus de visites guiades.

Informa: M.Gómez / J.Monfort / C.Mora