Abel Julien guanya l’11è Premi Helena Jubany

Abel Julien

Un ornitòleg de professió guanya l'onzena edició del Premi Helena Jubany. Es tracta d'Abel Julien, que ha presentat l'obra L’ocell de Brinkley, Arkansas.  El premi està dotat de 3.000 euros i la publicació de l’obra es farà amb el diari Ara.

Cap de la Unitat de Divulgació i Formació de l’Institut Català d’Ornitologia, Julien ha presentat una història en un poblet de l'Amèrica profunda, freqüentat per ornitòlegs i que vol aprofitar aquest fet com a reclam turístic.

Diumenge al migdia s'ha donat a conèixer el veredicte a la biblioteca Pompeu Fabra. Una nova edició que busca mantenir viu el record de l'Helena Jubany. Jubany va ser assassinada el 2 de desembre de 2001 en un crim que encara està per resoldre. 

Aquest any s'havien presentat afins a 72 obres al Premi. El promou l’Associació Helena Jubany i la publicació de l’obra compta amb el suport dela Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró. L’acte de lliurament va comptar amb la presentació del periodista de Mataró Audiovisual Pep Andreu.

Informa: O.Debat/ J.Masriera