80 reflexions sobre el catalanisme en un llibre

"Catalanisme 80 mirades (i +)" és el llibre que ha presentat aquest dimecres Federalistes d'Esquerres i Portes Obertes del catalanisme a la sala del centre cívic Cabot i Barba. 80 reflexions de personalitats diverses de la vida política de Catalunya que donen la seva opinió sobre el catalanisme i la utilitat política i social d'avui.

L'acte ha estat presentat per Jordi Menéndez, membre de la Junta de Portes Obertes al catalanisme i coeditor de llibre i ha comptat amb la participació d'Antoni Castells, Conseller de Finances i Economia del govern de Maragall i Montilla i Ignasi Farreras, economista i Conseller de Treball del govern de Pujol als anys 90. Castells exposa la seva idea que el catalanisme es fonamenta sobre dos blocs, la consciència nacional i la voluntat de tenir més instruments polítics. Farreras, per la seva banda recull històricament les fases del catalanisme, començant per un catalanisme cultural, després econòmic i finalment polític. 

Un llibre que recull una visió plural del catalanisme tradicional entès, diuen, com una opció política amb una personalitat diferenciada respecte espanya, però formant part d'ella.

Informa: J.Peñaranda