70 agents treballaran en el dispositiu de seguretat de Les Santes

Són agents de la Policia als que cal sumar els reforços de Mossos d'Esquadra, tant del servei ordinari nocturn com de els unitats ARRO

Un dispositiu especial de Policia Local i Mossos d’Esquadra vetllarà aquestes Santes per fer complir la normativa sanitària: evitar aglomeracions, l’ús correcte de la mascareta,  compliment del toc de queda... De la mateixa manera el dispositiu ha d’evitar que es produeixin actes d’incivisme o botellons a la ciutat durant aquests dies. La Policia Local hi destinarà 70 agents exclusivament a treballar en els actes de Les Santes, 20 al torn de tarda i 50 al torn de nit. Per la seva banda, Mossos reforça el torn ordinari nocturn i les ARROs, les unitats de reforç regional. El reforç es va acordar en el marc de la Junta Local de Seguretat i distribuirà agents per tota la ciutat, especialment al centre, el front litoral i la zona d’oci. Aquest dispositiu permetrà tant el control del perímetre dels actes com els entorns.

Precisament amb la voluntat d'evitar aglomeracions, la nit del 27 de juliol, pel Castell de Focs, es tallaran els passos de vianants i vehicles cap al front litoral entre les 21h i la 1h de la matinada. La pirotècnia es llançarà des de 4 punts diferents de la ciutat per fer-los visibles des de totes les zones. D'aquesta manera es demana a la ciutadania que els miri des de balcons, terrasses o des del carrer, però evitant multituds.

Per altra banda, Les Santes 2021 comptaran amb dos Punts Lila, oberts de 22h a 1h, per evitar, denunciar i sensibilitzar sobre els abusos i les agressions sexuals, sexistes i LGTBIfòbiques sota els lemes "No és No" i "No Callem". Estaran situats a la platja del Varador, a l'entrada del braç del Port i al Parc Central, al Camí de la Geganta amb l'avinguda del Corregiment.

Entre ahir i avui s'ha vist un increment important en la compra d'entrades pels actes de Les Santes. Unes 27.000 persones ja tenen la seva. El 'Fot-li foc!' i el “Perceptions. Bivouac Compagnie” són, de moment, els únics actes que s'han exhaurit les entrades. Recordem que la programació no s'ha vist afectada pel toc de queda, exceptuant l'últim passi de l'espectacle "Únic. Balls, sons i emocions", que s'ha avançat a dos quarts de dotze.