56 propostes de diferents disciplines pel 'Mataró s'enlaira'

56 actuacions distribuïdes en 8 espais diferents de la ciutat i amb un 90% d'artistes locals. Aquesta és la proposta de l'Ajuntament pel "Mataró s'enlaira", la programació musical que ha de substituir Les Santes 2020 els propers 25, 26 i 27 de juliol. Amb aquests 8 espais diferenciats el consistori vol evitar desplaçaments innecessaris i que cada veí vagi a l'escenari més proper. Cada un tindrà capacitat per acollir 800 persones i hauran d'estar totes assegudes. Les actuacions seran gratuïtes, però s'haurà de reservar entrada. A partir de la setmana que ve es publicarà el programa detallat a la pàgina web i ja es podran fer les reserves. Es preveuen actuacions musicals variades que es repetiran en els diversos espais. Es combinaran també amb 16 propostes d'entitats del municipi. Es podrà veure una mostra de flamenc de la Casa d'Andalusia, els Tabalers do Maresme, un ball parlat del Ball de Diables de Mataró, un ball de gralles a càrrec dels grallers dels Capgrossos de Mataró i clàssics com la Big Band Jazz Maresme, l'Agrupació Musical del Maresme o l'Orquestra de Mataró. 

Un dels actes que han volgut ressaltar és l'Agraïment, que donarà el tret de sortida a la festa i tal com diu el nom, donarà les gràcies a totes aquelles persones que han estat a primera línia durant la Covid-19. El dia 24 l'alcalde convidarà a la gent, a través d'streaming, a sumar-se a la celebració i l'endemà els regidors es distribuiran en aquests 8 escenaris per emetre un missatge conjunt i instal•lar una placa commemorativa en un arbre al costat de cada escenari. L'acte de clausura serà l'Homenatge, un espectacle visual en record a la gent que ha perdut la vida durant la pandèmia.

Xesco Gomar, el nou regidor de Cultura, qui ha aprofitat l'avinentesa per presentar-se, ha fet èmfasi en la responsabilitat individual perquè la gent no s'aglomeri al centre de la ciutat en els actes més multitudinaris. S'està treballant en la campanya "siguis on siguis, desvetlla't" perquè la gent balli "El Bequetero" des de casa seva. Un acte semblant al que es va fer per Sant Jordi. Gomar ha dit que en cas que es produeixin aglomeracions hi hauria d'actuar la Policia Local.

En l'àmbit esportiu s'organitzarà la Travessa al Port i la Cursa Popular, però adaptada a les circumstàncies. Per aquesta última hi haurà 3 recorreguts diferents que es podran descarregar amb una aplicació mòbil i es podran fer qualsevol dels 3 dies que dura el "Mataró s'enlaira". Gomar també ha advertit que en cas que sorgissin nous brots tota la programació podria canviar.

Informa: J.Peñaranda