50 anys del renaixement de la Missa de Les Santes

L’any 1970 Jordi Arenas va posar-se al capdavant de la Missa, en un moment en què la Festa Major es trobava en decadència, apostant per un cor cantat per la gent del poble

La Basílica de Santa Maria ha acollit aquest dimarts a la tarda una xerrada sobre la tasca de Jordi Arenas just quan se celebra el centenari del seu naixement i fa 50 anys que

va agafar la direcció de la Missa de Les Santes. Moment que va marcar un abans i un després, fent ressorgir la Missa d'una Festa Major que aleshores es trobava en decadència i sobretot apostant per un cor cantat per la gent del poble. Ho explica mossèn Josep Rodríguez, rector de Santa Maria.

L'11 d'agost del 1970 Jordi Arenas es va posar al capdavant de la Missa de Les Santes. En aquell moment era el director de l'Orfeó Mataroní. Arenas va fer una actualització de les partitures i va aportar noves propostes com establir unes condicions d'assajos o revisar la remuneració dels músics. Tota una sèrie de consideracions que van permetre tirar endavant una Missa amb molt baixa participació, que no es pensava que pogués aixecar el cap.

Durant la xerrada no només s'ha repassat la vessant musical, sinó que també s'ha destacat totes les seves facetes d'arqueòleg, pedagog, artista i tertulià. L'acte ha comptat amb la participació de l'historiador Nicolau Guanyabens, la cantant Imma Llorens i Ramon Manent, president dels Amics de Ca l’Arenas.

Informa: J.Peñaranda