300 alumnes es reuneixen per tocar el flabiol i el tamborí

Sis centres escolars han participat aquest dimarts de la vuitena trobada de flabiolaires escolars de la ciutat, que torna després de la pandèmia

Fa 10 anys que a la ciutat de Mataró es treballa el flabiol i el tamborí com a una eina i recurs per fomentar la música a les escoles. La pandèmia ha estroncat el projecte, però no ha impedit tornar-hi aquest 2022.

Aquest dimarts ha tingut lloc la vuitena trobada de flabiols escolars amb la participació de 300 alumnes. És el cas de les escoles Anxaneta, Maria Mercè Marçal, Marta Mata, Rocafonda i l’Institut Thos i Codina. També de l’Escola Joan Coromines, d’on són precisament, la Clara Pelegrín i l’Aura Mataró, metre i alumnes del centre.

Clara Pelegrín: “A l’escola participem de la iniciativa i els alumnes de 4t, 5è i 6è ho treballen a l’aula de música. Aquesta és l’activitat de cloenda de tot aquest aprenentatge”.

Aura Mataró: “Un dia a la setmana fem música i treballem cançons i notes. Com que toquem amb l’esquerra, perquè amb la dreta toquem el tamborí és més difícil, però a mesura que anàvem treballant era més fàcil i més divertit”

I tot i que sembli que el flabiol i el tamborí són instruments poc habituals, l’Aura té clar que, mentre es tingui una partitura plena de notes, el flabiol també pot servir per interpretar cançons conegudes dels Beatles, per exemple, o Pirates del Carib.

Aquesta vuitena trobada s’ha hagut de dividir en dues sessions. La primera ha estat avui a la plaça de la Muralla i la segona tindrà lloc el dia 10 de juny per diferents carrers i places de la ciutat. Llavors serà el torn dels més petits, els que acaben de començar a tocar aquests instruments. Per això, s’hi afegiran alumnes de l’escola Montserrat Solà i de l’institut escola Mar Mediterrània.

Informa: M.Gómez