“Yo soy la rumba” descobreix la vida de Peret des dels orígens

“Yo soy la rumba” vol explicar la vida de Peret. Un documental que traçarà un recorregut biogràfic per la vida i obra del ‘rumbero’ mataroní. Des dels seus orígens, explicarà com sorgeix el moviment de la rumba catalana i, a través d’històries inèdites i testimonis propers, es reivindicarà la figura de Peret com a impulsor d’aquest estil musical. El documental, pensat per membres de la seva família i dirigit per Paloma Zapata, ha suposat més de dos anys de feina d’investigació i ara es troba en fase de producció.

Personatge divertit i profund, Peret va incorporar el ritme rock i el mambo a la rumba tradicional gitana. Així va néixer, segons Zapata, la rumba catalana i és el què el documental vol explicar. De fet, es vestirà amb fragments únics, que es veuran per primer cop, com el concert del cinema Padró de Barcelona, entre molts altres escenaris. Un documental que s’explicarà a través de converses i, si tot va bé, s’estrenarà al setembre.

Pere Pubill Calaf, Peret. Fill predilecte de la ciutat de Mataró, conegut per escriure lletres polèmiques, vestides de bon humor, que contagiaven ganes de viure. La família, amb la néta de Peret, Santa Zapata al capdavant, ha engegat un projecte Crowfinding per fer possible el documental. Les donacions es poden fer a través del web: “yo soy la rumba.com”

A més, recentment també s’ha publicat un disc pòstum amb les veus de Peret que porta per títol “Des del Respecte”.

 

Informa: M. Rodríguez