“Torres García i Mataró” a l'Ateneu de la Fundació Iluro

L’Ateneu de la Fundació Iluro va acollir ahir a la tarda la conferència “Torres García i Mataró”, a càrrec de l’escriptor Pere Tió i Casas, aprofitant l’avinentesa que l’espai acull, des de principis de juny, l’exposició de les 40 obres seleccionades del 8è Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró. 
Tió, amb una llarga trajectòria en l’estudi i investigació del pas de Joaquim Torres García per Mataró va parlar de l’artista i les seves arrels amb la ciutat de Mataró. De ben petit, Torres Garcia, natural de Montevideo, ja tenia interès per l’art i el seu desig era marxar a Europa per poder estudiar el dibuix i la pintura. El seu vincle amb la ciutat sorgí arran de la decisió del seu pare, que sentint nostàlgia per la seva terra, va decidir vendre’s el negoci i retornar a Mataró. Actualment Joaquim Torres García és reconegut internacionalment com un dels pilars del noucentisme a Catalunya i de l’Avantguarda.
La conferència ha estat organitzada per l’Associació Sant Lluc per l’Art amb la col•laboració de l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Iluro.

J.Peñaranda