“L’arquitecte” de Laia Maldonado, guanyador del Premi Ventura Ametller

Laia Maldonado Llobera ha estat la guanyadora de la primera edició del Premi Ventura Ametller de Poesia amb l’obra “L’arquitecte”.  Aquest ha estat el veredicte del jurat, fet públic aquest matí, que ha escollit per unanimitat l’obra d’aquesta jove de 21 anys de Coma-Ruga per davant d’una vuitantena d’obres. Segons la secretària del jurat, Marta Puigventós, la maduresa i la bellesa literària que mostra Maldonado en el poemari que ha presentat han estat els motius que l’han fet valer guanyadora del Premi Ventura Ametller. Un guardó que està dotat amb un premi en metàl·lic de 1.000 euros i la publicació de l’obra per part de l’editorial 1984.

En aquesta primera edició del premi s’han presentat un total de 84 obres d’autors de Catalunya, València i les Illes Balears, a més de catalans residents a l’estranger. Marta Puigventós s’ha mostrat satisfeta no només per la gran quantitat de persones que s’han presentat al premi, sinó per la gran qualitat i diversitat totes les obres presentades. Obres que són tan d’autors joves i desconeguts com autors de renom i guanyadors de diversos premis de poesia.

L’entrega del guardó a Laia Maldonado tindrà lloc l’1 de juny i es preveu que l’edició de “L’arquitecte” estigui enllestida pel mes de setembre.

Recordem que el Premi Ventura Ametller, impulsat per l’Associació Ventura Ametller amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i l’editorial Edicions 1984, es va crear per donar a conèixer l’obra del poeta Bonaventura Claveguera, conegut com Ventura Ametller.

 

Informa: S.Ruiz