“Dues col•leccions que dialoguen”, exposició conjunta de la Fundació Iluro i Lluís Bassat

Fundació Iluro
Fotografia: Mataró Audiovisual

“Dues col·leccions que dialoguen”, és el títol de l'exposició que sorgeix de la complicitat entre Lluís Bassat i la Fundació Iluro.

Totes dues entitats inicien una col·laboració exposant les obres de vint-i-tres artistes representats a les dues col·leccions. Partint de plantejaments i realitats ben diferents, les dues col·leccions esdevenen, en aquesta exposició, un conjunt coherent. Com si fossin una sola col·lecció. Fins a 46 obres on es creuen noms com el de Ricard Jordà, Ràfols-Casamada, Perecoll, Ricard Opisso entre d'altres.

Ho han explicat Lluís Bassat, president de la Fundació Carmen i Lluís Bassat, i Pere Carles, President de la Fundació Iluro

L'actual Fundació Iluro té un fons d'art que es va crear a través de l'obra social que portava a terme l'antiga Caixa Laietana, mentre que la de Carmen i Lluís Bassat és una col·lecció privada que el matrimoni ha anat adquirint des de 1973. Tot i venir de dos paradigmes totalment diferents, estudiant els dos fons, es van trobar 23 artistes representats a les dues col·leccions i es van evidenciar les coincidències. Tenen autors de renom internacional i també de Mataró.

L'exposició es pot visitar a l'Ateneu de la Fundació Iluro fins el proper 20 de gener.

Informa: O.Debat