“Aparadors que parlen”, iniciativa de l’Any Fabra a Mataró

Fabra

Fins el proper 18 de novembre diversos aparadors dels carrers del centre de Mataró parlen, en concret, transmeten frases i paraules de Pompeu Fabra.

Es tracta d'una acció impulsada per la Comissió Ciutadana Any Fabra i que porten a terme la Unió de Botiguers juntament amb estudiants de Batxillerat artístic de l'Escola Santa Anna. Els alumnes han escrit als vidres dels aparadors 25 paraules, definicions i alguna frase que ha proposat la Comissió Fabra. Una acció que vincula cultura i comerç a la que s’hi han sumat una cinquantena d’establiments tal i com ho expliquen Josep Amador, des de la Unió de Botiguers de Mataró i, l’estudiant de Santa Anna Pau Ruz.

Fabra, el creador de la gramàtica catalana, va presidir una de les edicions dels Jocs florals de Mataró, motiu pel qual se li vol donar més rellevància a aquesta figura a la ciutat. La Comissió Fabra està formada per diverses entitats de Mataró.

Durant tot aquest 2018 se celebra l'any Fabra en motiu dels 150 anys del seu naixement i 100 de la publicació de la gramàtica catalana.

Informa: O.Debat