‘Tots dansen’: set anys apropant la dansa contemporània als joves

Apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove. Aquest és l’objectiu de ‘Tots Dansen’, un projecte pedagògic que ja porta set edicions i que aquesta setmana ha omplert d’estudiants de Secundària l’escenari del Teatre Monumental. Durant el curs, uns 450 alumnes d’ESO de cinc instituts de Mataró han preparat a les classes d’Educació Física una coreografia i ha estat ara quan l’han pogut representar damunt de l’escenari en tres sessions, dimecres i divendres. 

La coordinadora de ‘Tots dansen’ a Mataró, Cristina Navarro, explica que el projecte busca, sobretot, que els joves estimin la dansa.

Els estudiants han preparat l’actuació amb l’ajuda de ballarines, el seus professors d’Educació Física – que han hagut de rebre una formació a Barcelona- i, sobretot de Joao  Lima, el coreògraf encarregat de crear els passos i de donar forma escènica al treball d’aquests joves. Segons Lima, la posada en escena no ha estat fàcil, perquè els joves d’aquesta edat tenen tanta energia que és complicat que puguin concentrar-se.

En aquesta edició, han participat cinc instituts de Mataró: Puig i Cadafalch, Thos i Codina, Alexandre Satorras, Damià Campeny i Laia L’Arquera. Però el projecte va començar amb només dos centres. Per això, perquè ha crescut molt, els organitzadors de ‘Tots dansen’ creuen que potser caldria fer un replantejament del seu  format.

‘Tots dansen’ és un projecte que implica la ciutat de Mataró i d’altres municipis catalans, que són Olot, Granollers, Vilanova i la Geltrú, Sant Cugat del Vallès i Manresa. A la capital del Maresme està organitzat per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament en col·laboració amb el Mercat de les Flors i la Xarxa Transversal.  

Informen: B.Doñate, L.Barroso i J.Monfort