‘Sortir-se de la línia’, proposta del MAC a Can Palauet

Can Palauet

‘Sortir-se de la línia’ és el títol de l’exposició que es pot visitar aquests dies al Museu d’Art Contemporani de Mataró, a Can Palauet. Una mostra que gira entorn a la idea d’errar en què vuit joves artistes mataronins amb trajectòries consolidades reflexionen i es deixen portar per l’error, l’atzar i la improvisació. És quan ens equivoquem quan, segons explica la comissaria, Rita Andreu, perdem la orientació intel•lectual, depenem de la sort, i això ens ajuda a aprendre.  

L’exposició inclou els treballs d’ Irene Bou, nascuda a Caracas, però amb residència a Mataró; Mireia Ferrón, Damià Vives, Anna Dot, Enric Farrés, Azahara Cerezo, Irene Solà i Francesc Ruiz. Vuit punts de vista sobre el mateix concepte. El més important, diu Andreu, és que el públic conegui els artistes de casa i reflexioni sobre qüestions que potser desconeixien. 

‘Sortir-se de la línia’ és també una col•laboració entre l’art contemporani i la vessant educativa, ja que treballa el concepte i l’organització amb diverses escoles. Així ho ha explicat la regidora de cultura, Núria Moreno, que assegura que la mostra és tot un encert. 

Aquesta exposició neix d’una col•laboració amb el Bòlid, el Centre d’Art Contemporani de Girona. De fet, és la segona vegada que els dos centres treballen plegats i, segons Moreno, compartir recursos i exposicions amb altres centres d’art és positiu perquè permet apropar l’art a la ciutadania i fer sinèrgies amb altres poblacions.

Tot plegat es podrà veure al Centre d’Art Contemporani de la ciutat fins el 20 de maig.

Informa: M. Rodríguez / E. Andrés.