‘Mataró Dibuixa’, la nova exposició elaborada durant el confinament

És un projecte conjunt del Taller Amàlia 17 i l'Associació Sant Lluc per l'Art

El món artístic intenta no aturar-se malgrat les restriccions que afecten en aquest àmbit per aturar l’expansió del coronavirus. L’Associació Sant Lluc per l’Art així ho demostra, impulsant una nova exposició a l’Ateneu de la Fundació Iluro. S’anomena ‘Mataró Dibuixa’ està conformada per obres diferents, amb tècniques diferents però amb un projecte conjunt, obert i transversal creat durant el confinament. L’eix comú de totes les obres, això sí, és la ciutat de Mataró en temps de pandèmia, interpretada lliurament i expressada a través de tot tipus de sensacions i sentiments com la por, la incertesa o la desorientació. Unes 170 persones han participat d’aquesta mostra que, segons el president de l’Associació Sant Lluc per l’Art, Antoni Luis, ha servit també perquè els artistes durant el confinament poguessin trobar un motiu per no aturar-se.

Des de l’associació continuen amb tota la seva activitat i, de fet, fa pocs dies tancaven la Col·lectiva Sant Lluc amb 4.179 visites. I és que si bé els museus i les galeries d’art ara es poden visitar amb aforaments limitats i mesures de seguretat, cal trobar també què exposar-hi. La inspiració d’artistes i creadors va estar fortament afectada durant la primavera, però hi ha qui també va ser fer punta al llapis per crear o comunicar-se de forma diferent a com ho havia fet fins ara.

En aquests moments l’Associació Sant Lluc per l’Art també exposa a la sala del Casal Aliança les obres de l’argentí resident a Mataró, Ricardo Parabere.

Informa: M.Gómez