‘Llibreries Obertes’, el projecte que vol mantenir viu el sector del llibre

coronavirus

El confinament ha portat a molts ciutadans a endinsar-se en la lectura. I tot i que els llibres no s’acaben, a les llibreries no s’hi pot accedir. El sector està molt tocat. A les portes de Sant Jordi veuen com tot el que tenien previst de moment s’ha aturat i que, a conseqüència, les vendes esperades en aquesta època de l’any tampoc es reflecteixen a les seves caixes enregistradores. És per això que ha nascut Llibreries Obertes, una iniciativa impulsada per la cooperativa catalana de cultura Som i l’agència de comunicació Mortensen, i que inclou presència mataronina.

Llibreries Obertes ha nascut amb la voluntat d’impulsar el sector i teixir una xarxa de suport a aquests establiments. És per això que ofereixen un catàleg en línia en el que poder comprar llibres a les llibreries de proximitat. Uns llibres que serviran un cop s’aixequi el confinament. La iniciativa neix també amb un manifest sota el braç en el qual es posa en relleu la tasca dels llibreters i tot el món del llibre i sota una premissa molt clara: “perquè tornin a aixecar la persiana, demana els teus llibres ara!”.

Aquesta és només una de les propostes que aquests dies floreixen entre el sector. Buc de Llibres per exemple, ha decidit traslladar la seva hora del conte, a les xarxes socials.

Des de Dòria Llibres treballen en altres propostes que revelaran d’aquí a ben poc per quan es pugui tornar a trepitjar la seva llibreria. A més, envien un missatge molt directe, el de salvar les llibreries, en un moment com aquest.

Les llibreries mataronines que participen en el projecte són la Llibreria Màrquez, Ducable Libros, Buc de Llibres i Dòria Llibres.

Informa: M.Gómez