‘Les pells poroses’ de Dolors Martí Julià, presentat al Casal l’Aliança

La presentació ha comptat amb un recital dels seus textos a càrrec d’Emma Vilarasau i Jordi Bosch

Fotografia: Mataró Audiovisual

Les poesies i narracions de la maresmenca Dolors Martí Julià, coneguda per familiars i amics com a la “Milós”, han ressonat aquest dijous al Casal l’Aliança. Ho han fet en la presentació del seu llibre publicat a títol pòstum, anomenat ‘Les pells poroses’. La seva parella, Joan Llavina, va impulsar la publicació d’aquests textos l’any passat, que han estat recopilats a través de l’editorial del Maresme, Voliana Edicions. A les converses entre el director de l’editorial, Jordi Solé i Comardons, i Joan Llavina, s’hi va sumar Toni Cabré, que n’ha escrit el pròleg. Van decidir com seria el volum: com ordenar-lo, que finalment va ser cronològicament segons l’autora els havia escrit entre el 2012 i el 2018, publicar l’obra completa i no fer-ne una selecció, i afegir-hi les il·lustracions del pintor Toni Martí, germà de la Dolors. Des de Voliana Edicions consideren que incloure poemes i narracions en un mateix llibre és una decisió original i del tot encertada.

El volum es va publicar l’octubre de 2020, però la presentació oficial no s’ha pogut fer fins ara per les restriccions de la pandèmia. Durant la presentació s’ha fet un recital d’alguns dels textos, que ha anat a càrrec de l’actriu Emma Vilarasau i de l’actor Jordi Bosch, amb l’acompanyament musical de Xavier Bosch.

La Dolors Martí Julià va morir el 2020 després d’haver treballat durant molts anys com a professora de secundària de l’Escola Pia Santa Anna, a l’escola d’idiomes Inlingua i ser cap del servei de promoció de ciutat i comerç a l’Ajuntament de Mataró.

Informa: M.Gómez / M.Torres