‘Essencials’, el llibre que recull l’aportació de 2 sanitaris mataronins durant la pandèmia

‘Essencials’, el llibre que recull l’aportació de 2 sanitaris mataronins durant la pandèmia

Són molts els sanitaris que han aportat el seu granet de sorra per fer front a la pandèmia. Precisament, ells són els protagonistes del nou llibre del periodista Benet Íñigo titulat ‘Essencials’. Íñigo recull les experiències de diferents professionals que han estat testimonis i partícips dels moments més crítics de la crisi sanitària. Dos dels relats que s’inclouen dins d’aquest volum són els d’en Jordi Almirall i l’Aida Martínez, dos especialistes de l’Hospital de Mataró.

Pel que fa a en Jordi Almirall, ell és metge de cures intensives. Fa menys d’un any es va jubilar però davant la crida que es va fer des del Departament de Salut per reforçar els hospitals, va sentir la necessitat de tornar a exercir la seva professió. Tot i que al començament va patir perquè en el fons s’estava exposant, l’experiència va resultar ser gratificant.

Qui també va participar en el llibre ‘Essencials’, va ser l’Aida Martínez, fisioterapeuta especialista en respiratori. En el seu cas, la seva aportació va consistir en ajudar a recuperar la mobilitat a aquelles persones que havien passat un llarg període de temps ingressades pel coronavirus. A més, des del Consorci Sanitari del Maresme es va idear un sistema per fer la recuperació virtualment.

Els professionals del sector sanitari coincideixen en insistir en la necessitat de complir amb les directrius més bàsiques per impedir la propagació del virus: distància de seguretat, mascareta i rentat freqüent de mans. A més, també afirmen que l’arribada de la vacuna i de tractaments antivírics podrien reduir considerablement el risc de rebrot.

Informa: L.Sanmiquel

Tags: