‘50 escletxes i un raig de lluna’ el nou poemari de vers lliure de Lola Casas

Aquest nou poemari tanca la trilogia conformada pels llibres ‘Ulls de merla’ i ‘Temps de fred, Temps de calor’ i expressa pensaments que segons l’autora ‘surten de dins cap a fora’

‘50 escletxes i un raig de lluna’ el nou poemari de vers lliure de Lola Casas

Lola Casas ha presentat aquest mes de març el seu nou poemari titulat ’50 escletxes i un raig de lluna’. Aquest llibre es caracteritza perquè pràcticament tot ell està escrit en vers lliure, un estil de poesia on l’autor s’allibera i no queda limitat per les estructures imposades per les rimes convencionals.

Aquest volum tanca la trilogia formada per ‘Ulls de merla’ i ‘Temps de fred, Temps de calor’ i tal com va explicar Casas al programa Traç de Cultura, expressa pensaments que ‘surten de dins cap a fora’.

Neix de pensaments, de coses que surten de dins cap a fora. Tant pot ser una planta que té ganes de créixer i de sortir com un raig de lluna que talla el biaix de la nit per sortir i arribar a la cara. És a dir, són petites reflexions sobre moments que van tots de dins cap a fora.

A causa de la pandèmia, no es va poder fer una presentació tradicional. És per això que es va optar per comptar amb la col·laboració de diferents persones per produir un vídeo on sortissin llegint poemes del llibre en veu alta.

De cara al proper 10 d’abril però, Lola Casas juntament amb la Llibreria Dòria tenen previst organitzar un acte on es donin a conèixer no només aquest últim llibre sinó els altres 3 que ha escrit durant la pandèmia.

El dia 10 d’abril amb la Llibreria Dòria volem parlar dels llibres que he fet durant la pandèmia. Haurem de ser un grup de 6 a 7 i un altre de 7 a 8. Es podrà fer? Doncs com que hi ha el pati, si tots anem amb mascareta, respectem distàncies... Però igual passa qualsevol cosa i no es pot fer.

Casas també ha volgut destacar la gran labor feta per la il·lustradora que s’ha encarregat de donar color al seu poemari. En aquest cas es tracta de Laura Borràs. Per l’escriptora, Borràs ha estat la persona idònia per il·lustrar el seu nou treball ja que amb ella des del començament van tenir una gran connexió i, a més, considera que ‘és una il·lustradora que es fica dins del llibre, llegeix el poema i treu la seva interpretació’.

Informa: L.Sanmiquel