Últims dies per reviure Les Santes a Can Palauet

Si arribes de vacances i la tornada a Mataró t'ha fet pensar en les Santes, no cal que esperis 11 mesos per reviure-les. De fet, ho pots fer encara durant aquesta setmana, que és és la última que es podrà veure a Can Palauet les exposicions "Lux" i "Les Santes Alfabet ínfim".

Lux, inaugurada a mitjans de juliol, es tracta de la mostra fotogràfica de Les Santes de l’any passat, realitzada per Manel Quirós, on l’artista connecta amb els seus orígens i mitjançant la llum pretén crear una narrativa poètica. Així explicava Manel Quirós, el mateix artista, la importància de la llum. De fet el fotoperiodista Manel Quirós explicava abans de la inauguració que aquesta exposició li ha permès connectar amb els seus orígens, i ho ha fet amb una reconstrucció de la realitat a través de la memòria visual amb un muntatge modern.

I a Can Palauet mateix el M|A|C (Mataró Art Contemporani) proposa a amb monosíl·labs ordenats de la "a" a la "z" una pauta escrita i gràfica per donar un cop d’ull a Les Santes amb una mirada diferent. Vint-i-sis artistes i una escriptora hi participen. Amb les imatges i paraules breus de cadascuna de les lletres es pot recórrer l’univers de Les Santes i com diu la descripció de la exposició "construir el propi alfabet sense limitacions sil·làbiques ni de cap mena, com s’escau a la festa".

Les exposicions es poden visitar fins l’1 de setembre. Els horaris de visita són de cinc a vuit de la tarda de dimarts a dissabte, i d’onze a dues del matí els dissabtes, diumenges i festius.

 

Informa: JM.Spà