Últim adéu a Pellofa XLII i al Carnestoltes del 2020

Mataró va acomiadar ahir en Pellofa XLII i amb ell el Carnestoltes d’aquest 2020. Després de la seva mort violenta dimarts al final del Sant Sopar, el comiat ahir, a la plaça de la Muralla, va ser multitudinari. La comitiva fúnebre va arribar precedida pels Botargues, la guàrdia personal d’en Pellofa. Com molts altres anys, molts mataronins es van aplegar per donar aquest últim adéu i escoltar el testament que ha deixat.

Allà, els seus orfes i d’altres personatges tradicionals del Carnaval mataroní, com els Botargues i els Vicis, l’han acomiadat amb la lectura del seu testament i el responsori d’un públic que aquests dies s’ha disfressat en el seu honor. Les autoritats civils, eclesiàstiques i militars han donat fe del seu comiat. 

El dimecres de cendra al vespre també va servir per entronitzar la Vella Quaresma. Després d’una batalla entre les dues forces la Quaresma va guanyar i des d’ahir al vespre està penjada a l’edifici de la plaça del Peix. Des d’ara, i durant les properes set setmanes, cada diumenge al matí la confraria de les Set Setmanes tallarà una pota a aquesta figura tradicional que ha de portar a la Setmana Santa i la celebració de la Pasqua.