Èxit de públic a Can Gassol per veure ‘Hamnet’

Ple absolut a Can Gassol aquest cap de setmana per veure ‘Hamnet’, l’última obra de teatre dirigida pel mataroní Pere Vàzquez. El muntatge, que es va estrenar dijous en aquest espai d’arts escèniques de Mataró, ha tingut tant d’èxit que ha calgut programar una representació extra. Així, a la sessió de les nou de la nit d’aquest diumenge, s’hi ha sumat una altra a les set de la tarda.

‘Hamnet’ és una adaptació d’una obra de la companyia irlandesa Dead Centre. Amb una escenografia mínima, l’espectacle tracta la relació del dramaturg William Shakespeare amb el seu fill, Hamnet. Ho fa d’una manera molt diferent a com segurament es van relacionar en el segle XVI: a través d’una conversa virtual, on també es parla de mons paral·lels i fins i tot de física quàntica. 

A l’escenari, el jove mataroní Quim Font, qui amb només 14 anys s’ha ficat en la pell de Hamnet. Ell sol s’havia d’enfrontar a un pes pesat de la interpretació, Joan Crosas, el Shakespeare virtual del muntatge. Però, segons Vàzquez, el jove protagonista, no només se n’ha sortit, sinó que ha fet “una actuació triomfal”.

La idea de Vàzquez és poder portar l’obra de gira arreu de Catalunya, però de moment no hi ha res tancat a causa de la situació generada per la Covid-19. 

Precisament, per evitar el contagi del coronavirus, l’obra, només l’han pogut veure 53 espectadors per sessió, la meitat de l’aforament. El públic ha entrat a Can Gassol de forma esglaonada i complint totes les mesures de seguretat. 

Informa: B. Doñate 

Imatges: È. Andrés i P. Vàzquez.