Creixen els casos d'obesitat mòrbida a l'àrea d'influència de l'Hospital de Mataró

Foto: Consorci Sanitari del Maresme

L’incidència de l’obesitat mòrbida està augmentat exponencialment en els darrers anys. A l’àrea d’influència de l’Hospital de Mataró hi ha 8.400 persones afectades. En els darrers 14 anys ha augmentat un 25 per cent el nombre de pacients amb obesitat mòrbida. Aquesta afectació ve provocada per mals hàbits alimentaris i la manca d’exercici físic. L’obesitat mòrbida afavoreix l’aparició d’altres malalties com la diabetis, la hipertensió, l’augment de colesterol i l’apnea de la son. És una malaltia greu, difícil de curar i que escurça l’esperança de vida. 

El Servei de cirurgia general i digestiva de l’Hospital de Mataró és un dels cinc centres sanitaris catalans que més intervencions d’obesitat mòrbida fa, amb menys complicacions que la mitjana del país i està acreditat com a unitat d’excel•lència per la Societat Espanyola de Cirurgia de l’Obesitat (SECO). La Verònica Moreno és una de les pacients de l’Hospital de Mataró que s’ha sotmès a aquesta cirurgia al centre hospitalari mataroní. Tal com ha explicat al programa El Mirador de Mataró Audiovisual, aquesta intervenció li ha millorat notablement la seva qualitat de vida.

L’Hospital de Mataró ha fet un pas més i ha sol·licitat ser acreditat com a unitat d’excel·lència també a nivell europeu, tenint en compte que ara també compleix l’últim dels requisits necessaris per aquesta certificació, el nombre de pacients intervinguts, més d’un centenar. Un reconeixement que, si tot va bé, s’hauria de rebre a finals d’aquest 2018.

 

Informa: C.Sànchez